top of page

Wie wordt official personality van het jaar?

In 2023 gingen we op zoek naar de official personality van het jaar. ๐Ÿฅ‡ Het werd een grote verkiezingsstrijd tussen alle Vlaamse officials, over alle sporttakken heen. Een scheidsrechter in het voetbal, seingever in het wielrennen, umpire in badminton... Ze doen allemaal mee. Er zijn meer dan tienduizend officials in Vlaanderen en we gaan op zoek naar de mooiste persoonlijkheid.  

โ€‹

Wie wordt het? Een official die veel betekent voor de sport of club, een bijzonder verhaal heeft, een bewonderenswaardig persoon is, iemand met eindeloze inzet... Een oude rot in het vak of nog maar net begonnen op het sportterrein? Het kan allemaal! Het is vooral een official om eens extra dankjewel tegen te zeggen. ๐Ÿ™๐Ÿพ

Official_Personality_2023_FullHD_1920x1080_S4_edited.jpg

Iedereen kon een official nomineren van 25 augustus tot en met 14 september 2023. Dat was eenvoudig via een online formulier op onze website. We telden méér dan 1.000 nominaties over alle sporttakken heen. Zo dankbaar voor alle inzendingen! ๐Ÿฅฐ๐Ÿ’ฅ  Na analyse van alle 1.000 inzendingen heeft elke sportfederatie zijn eigen strafste official gekozen.

โ€‹

25 kanshebbers op de titel - 1 winnaar

Dinsdagochtend 19 september lanceerden we 25 finalisten op de social mediakanalen van de Week van de Official (Facebook en Instagram) en iedereen kon tot vrijdag 6 oktober (12u) een stem geven op hun favoriete official.

 

Op zaterdag 7 oktober, bij de start van de Week van de Official, ging Kasper, de jonge rugbyref met de overwinning aan de haal. En wij gingen hem verrassen op het sportveld. Kasper verdient zo de trofee, eeuwige officialroem én een waardebon van 300 euro. ๐Ÿ† 

โ€‹

โ€‹

โ€‹

โ€‹

Contact

Heb je vragen rond deze wedstrijd? Aarzel niet om contact op te nemen via info@vlaamsesportfederatie.be.

โ€‹

bottom of page