Gratis webinars voor Vlaamse officials 

Tijdens de Week van de Official willen we de officials bijscholen en inspireren. Schrijf je in voor 2 online gratis sessies! Deze kun je gerust volgen van thuis. Geen technische kennis vereist. Je kunt elke sessie ook 1 week uitgesteld bekijken.

Maandag 5 oktober: mentale uitdagingen voor officials (afgelopen)

 

Tijdens dit webinar bespreken we de mentale uitdagingen van wedstrijdofficials (gericht op alle sporttakken, zowel jurylid als scheidsrechter). Je krijgt er praktische tips en info om je te helpen naar betere prestaties.
Tijdstip: 20u00 - 21u30

Wil je toch liever deze sessie live en interactief meemaken? Het kan! Kom dan op 5 oktober naar het unieke Gaston Rooftop Bar in Gent, wij hebben 40 plaatsen ter beschikking. Wij zorgen voor een drankje en een goeie babbel!

 

Als jurylid, scheidsrechter of official sta je onder grote druk. In een fractie van een seconde moet je een beslissing nemen die correct is volgens de spelregels, objectief is, vaak afgestemd met je collega’s, en die grote gevolgen kan hebben. Bovendien wordt die beslissing meteen publiek geëvalueerd: de toeschouwers, spelers, staf hebben hun mening en hebben vaak meer informatie ter beschikking om die mening te vormen. 
Hoe ga je met deze druk om? Onvermijdelijk maak je ook fouten, soms heb je zelfs impact op een resultaat door een fout. Hoe zorg je dat jij de beste official bent die je kan zijn? 


Psycholoog Rien Vanyzere geeft de deelnemers van deze sessie inzicht in de mentale processen op vlak van mentale weerbaarheid en het nemen van beslissingen onder druk, en geeft je praktische tips en info om je te helpen naar betere prestaties. 

Het is mogelijk om vragen te stellen tijdens het webinar. We voorzien voldoende tijd voor Q&A.

 

Donderdag 8 oktober: inspiratiesessie met topofficials (afgelopen)

Official worden. Het zit in je bloed. Vlaanderen telt ongeveer 10.000 officials en daar mogen we trots op zijn.

Ook doen heel wat officials het goed in zowel binnen- als buitenland. En we laten enkele van hen aan het woord. 

Tijdstip: 19u30 - 21u00

 

Op donderdag 8 oktober gaan we live in gesprek met enkele topofficials. Met één doel: jou als official inspireren.
Een losse babbel tussen officials. We spreken over hun motivatie, drijfveren, de sport, de moeilijkheden, concrete situaties, leuke anekdotes,... Hoe ervaren zij het "official zijn"? Hoe is de weg naar een carrière als official? ... Dat levert mooie en unieke verhalen op.

Voormalig tennisspeelster Dominique Monami leidt het gesprek in goeie banen.

We slaan hiervoor de handen in elkaar met de Commissie Officials van het BOIC, een adviesorgaan dat de belangen van officials behartigt.

Een webinar door officials voor officials

We spreken enkele officials uit verschillende sporten, maar het is zeer herkenbaar en toegankelijk voor officials uit alle sporttakken en niveaus. We zitten aan tafel met officials die al ervaring hebben op grote toernooien, wereldkampioenschappen, Olympische Spelen,... maar ook in Vlaanderen op lokaal niveau nog heel actief zijn. 

  • Laurine Delforge - scheidsrechter hockey

  • Arturo Di Giacomo - scheidsrechter volleybal

  • Bruno De Wannemaecker - jurylid wind- en kitesurfen

  • Rita Zonnekeyn - jurylid kunstschaatsen
     

We voorzien voldoende tijd voor Q&A. Het is dus mogelijk om vragen te stellen tijdens deze inspiratiesessie. 

Kun je er niet bij zijn? Geen probleem. Je kunt het webinar nog 1 week uitgesteld bekijken. Inschrijven is wel noodzakelijk.  

Bron: Gaston Gent

Bron: Gaston Gent

VSF_logo_hoge resolutie.JPG
LOGO SPORT VLAANDEREN.png