top of page

VIRGINIE HERMANS

Mama van drie kinderen, politie-inspecteur, ex-speelster en nu official in het hockey.
Ontdek het verhaal van de goedlachse Virginie. 

Mama Virg

In 't kort

LEEFTIJD

37 jaar 

WOONPLAATS

Wezembeek-Oppem

SPORT

Vroeger keepster in het nationaal hockeyteam. Vandaag ref. En vooral veel liefde voor de grote hockeyfamilie.

SPEELSTER OF OFFICIAL

Vandaag ben ik een scheidsrechter. Gisteren was ik de speelster op het veld. De combinatie van die carrière maakt me als scheidsrechter menselijk en begripvol voor sommige emoties die op een veld kunnen plaatsvinden.  

 

POLITIE-INSPECTEUR EN OFFICIAL

Als politie-inspecteur is mijn job zeer vergelijkbaar met die van een official. Het is de mooiste job die er bestaat. We helpen mensen. Het is als official ook mijn taak om de regels te laten toepassen, zodat iedereen op een veilige manier van zijn sport kan genieten. Dat is wat ik ook in het dagelijkse werk probeer te doen.

UMPIRE BY WOMEN

Ik ben actief bezig met een project rond rekrutering van meer vrouwen als official. Ik besef dat er te weinig officials zijn in België, aangezien die functie nog vaak fout geassocieerd wordt met boeman. Fair play is een waarde die hockey zo mooi maakt. Ik zet me in voor de rekrutering, maar ook door uit te leggen waarom wij bestaan. Hoe meer spelers onze functie kennen, hoe meer respect we zullen krijgen.

MOOISTE COMPLIMENT

Dat ik de beste mama van de wereld ben! :-)

RESPECT VOOR DE OFFICIAL

Begin bij de allerkleinsten. Niet enkel met een Week van de Official, maar leer de allerkleinsten om respect te hebben. En laat een official na elke wedstrijd door spelers en publiek op een oprechte manier in de spotlight staan. 

"Umpire by Women"
DSC_0762.jpg

Heel blij dat ik als official de hockeysport kan teruggeven wat het mij gedurende jaren heeft gegeven. 

bottom of page