top of page

MIA WILLEMS

Een vrouw binnen een mannenwereld. Maak kennis met "ons moeder".

Ons moeder

In 't kort

LEEFTIJD

65 jaar

WOONPLAATS

Tongerlo - Westerlo

SPORT

Wielrennen

MIJN GROOTSTE TALENT

Vanuit IT-ervaringen vorm ik een tandem samen met de andere officials en operatoren. Ik ondersteun eerder vanuit backoffice. De mannen zitten liever midden in de actie: in het peloton, vooraan of achteraan de karavaan,... Die samenwerking is heel belangrijk, want we staan enkel sterk in onze functie wanneer we als team werken.

WAT MIJ VOLDOENING GEEFT

Ondersteuning geven zowel aan de collega’s als aan de sporters, zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen in de wielersport. Een wedstrijd volledig kunnen afwerken zonder problemen, zodat iedereen tevreden is: de collega’s, renners, ploegleiders, clubs.

ONS MOEDER

Binnen Cycling Vlaanderen noemen ze mij "ons moeder".

Er zijn niet veel vrouwen in deze mannenwereld. Nochtans zijn de dameswedstrijden in opmars, maar er zijn jammer genoeg weinig vrouwelijke officials.

WAAROM BEN JE OFFICIAL?

Ik hou van het feit dat er vele facetten zijn aan “official zijn”: het dynamische, je moet beslissingen kunnen nemen, verantwoordelijkheid opnemen rond veiligheid en rond het sportief verloop van de wedstrijd, je zit midden in de actie. Ook de taken zijn heel verschillend: inschrijving, deelnemerslijst opmaken, elektronische tijdsregistratie, uitslagen en klassementen opmaken,... En daarnaast heb ik een enorm grote passie voor de wielersport!

"De mannen? Die zitten graag in de actie"
DSC_0738.JPG

Als vrouwelijke IT-vrijwilliger binnen Cycling Vlaanderen vorm ik een complementair team met alle andere officials.

bottom of page