top of page

Panelgesprek voor officials - Respect op en naast het veld (afgelopen)

Op dinsdag 5 oktober 2021 gingen we in gesprek. Over respect op en naast het sportveld.
Samen met 
Centrum Ethiek in de Sport (ICES) organiseerden we een online panelgesprek voor alle officials.
Want o
ok als official krijg je soms te maken met racisme, homofobie of seksisme. Maar hoe reageer je hier nu op? En waarom is dat belangrijk? Welke drempels ervaren officials om discriminatie te melden? Wat betekent het voor sporters als officials al dan niet optreden bij discriminatie? Het werd een boeiend panelgesprek onder leiding van Aster Nzeyimana.

Heb je het webinar gemist? Wij vatten het even samen. 👇🏼 

Wij geven jou de belangrijkste fragmenten & 5 concrete tips. Want elke official komt wel eens in contact met racisme, homofobie, seksisme of een andere vorm van discriminatie. 

Meer info over de panelleden

Aster Nzeyimana (sportjournalist bij Sporza) leidde het gesprek in goeie banen.

Zelfa Madhloum - Scheidsrechter

Zelfa is al sinds haar 16 jaar trots scheidsrechter in het jeugdvoetbal. Als vrouw met een migratieachtergrond heeft zij ervaring met meerdere van de thema's. Begin dit jaar mocht zij ook al haar ervaring delen in het Canvas-programma FC United.

Mariam El Osri - Atlas Integratie en Inburgering

Mariam is procesbegeleider diversiteit en inclusie bij Atlas Integratie en Inburgering Antwerpen. Zij is meer dan 20 jaar actief in de sector. Vanuit haar functie heeft zij een brede expertise opgebouwd rond racisme en discriminatie. Zij begeleidt organisaties rond het ontwikkelen van een non-discriminatiebeleid.  Daaronder valt ook het geven van vormingen rond ‘Effectief reageren op discriminerende uitspraken’.

Bart Rogé - Demos 

Bart is directeur van Demos, een organisatie die onder meer sportorganisaties ondersteunt bij sociale en demografische uitdagingen. Demos probeert professionals te versterken om uitdagingen aan te gaan en verrijkt beleid en praktijk als kenniscentrum.

Matthias De Roover - Wel Jong Niet Hetero

Matthias is woordvoerder en ambassadeur van Wel Jong Niet Hetero. Wel Jong Niet Hetero is als samenwerkingsverband de deskundige partner op het terrein van het holebi- en transgenderthema bij jongeren en jong volwassenen. Hun doen? Jongeren en jong volwassenen moeten in alle vrijheid hun genderidentiteit, genderexpressie en seksuele oriëntatie kunnen beleven.

Imke Courtois - ex-sporter

Ook Imke Courtois kwam haar bijdrage leveren. Imke was jarenlang voetbalster bij Standaard Luik en de Red Flames. Daarnaast doctoreerde Imke aan de KU Leuven en is zij bekend van haar voetbalanalyses op Sporza. Als vrouw in het voetbal heeft zij heel ervaring met de drempels voor vrouwen in het voetbal en de negatieve reacties die daarbij kunnen komen.

Atlas.png
Demos_logo.png
Wel Jong niet Hetero_logo.png
Aster Nzeyimana.jpg
Zelfa website.jpg
mariam el osri website.png
Bart Roge website.jpg
MatthiasDeRoover_website.jpg

Bron: Beout.be

Imke Courtois website.jpg

Bron: Gva.be

Logo ICES

In samenwerking met 

bottom of page