Wat is Week van de Official?

De Week van de Official ging ook door in coronatijden. Van 3 tot 11 oktober 2020  zetten we alle scheidsrechters, juryleden, tijdsopnemers,... in de bloemetjes. Want zonder officials, geen wedstrijden. 

2020 was al een jaar met veel onzekerheden. Ook stonden de officials begin oktober weer (even) terug op het terrein. We hadden ze gemist! Volgend jaar komen we terug van 1 tot 10 oktober 2021. Hopelijk in andere omstandigheden! 

De Week van de Official is een initiatief vanuit 40 Vlaamse sportfederaties en wil respect en waardering tonen voor de wekelijkse inzet van de officials in Vlaanderen. Tijdens deze week organiseren sporters en sportclubs heel wat acties en initiatieven. Want in elke sportclub in Vlaanderen verdienen ook de officials het om even in de spotlights te staan.

De aanwezigheid van een official wordt vaak als vanzelfsprekend gezien, maar toch zijn het – net als de sporters en (andere) vrijwilligers binnen de sportclub – mensen met een passie voor sport die in hun vrije tijd paraat staan. Het is niet altijd gemakkelijk om deze taak op te nemen. Daarom geven we hen met plezier een duwtje in de rug én zeggen we een welgemeende dankjewel!

Officials in coronatijden

Op 5 oktober en 8 oktober 2020 konden alle Vlaamse officials deelnemen aan twee gratis online sessies (in de vorm van webinars). En met succes! Veel sportfederaties en clubs organiseerden ook in moeilijke tijden acties en bedankingen. 

 

Ze zijn met meer dan tienduizend in Vlaanderen. Ieder met hun verhaal en motivatie.

In de campagne van 2019 lieten we 6 officials aan het woord. En doen we nog steeds. 

 

 

In 2020 zetten deze sportfederaties hun schouders onder de zesde editie van de campagneweek. 
 

Atletiek Vlaanderen - Badminton Vlaanderen - Basketbal Vlaanderen - Cycling Vlaanderen - Danssport Vlaanderen - FALOS-Sport+ (deel van OKRA-Sport+) - Golf Vlaanderen - GymnastiekFederatie Vlaanderen - Klim- en Bergsportfederatie - KAVVV & Fedes - Koninklijke Belgische Korfbalbond - Vlaamse Liga - Paardensport Vlaanderen - Parantee-Psylos - Rugby Vlaanderen - Skate Vlaanderen - Sneeuwsport Vlaanderen - Sporta-Federatie - Taekwondo Vlaanderen - Tennis Vlaanderen - Triatlon Vlaanderen - Vlaamse Baseball en Softball liga - Vlaamse Boksliga - Vlaamse Handbal Vereniging - Vlaamse Hockey Liga - Vlaamse Judofederatie - Vlaamse Kano & Kajak Federatie - Vlaamse Karatefederatie - Vlaamse Kickboks, Muaythai En Mixed Martial Arts Organisatie - Vlaamse Reddingsfederatie - Vlaamse Roeiliga - Vlaamse Schaatsunie - Vlaamse Schietsportkoepel - Vlaamse Taekwondo Bond - Vlaamse Tafeltennisliga - Vlaamse Zwemfederatie - Voetbal Vlaanderen - Volley Vlaanderen - Waterski Vlaanderen - Wind en Watersport Vlaanderen

Wil je als federatie ook deelnemen aan de Week van de Official? Meer informatie via info@vlaamsesportfederatie.be of 09 243 12 90.

Vlaamse officials
Een week om onze superhelden te bedanken